HUP-ZAGREB d.d. i Starwood Hotels & Resorts Worldwide potpisali novi ugovor

17.11.2013

HUP-ZAGREB d.d. i Starwood hotels & Resorts Worldwide danas su u hotelu Sheraton Zagreb obnovili ugovore za hotele The Westin Zagreb i Sheraton Zagreb Hotel čime će se međusobna suradnja nastaviti i idućih 15 godina. 


Uspješna suradnja između dvije kompanije koja traje više od 20 godina, započela je 1990. godine, kada je HUP-ZAGREB d.d. potpisao prvi ugovor o upravljanju s međunarodnom hotelijerskom korporacijom na području Republike Hrvatske te je na taj način predstavio Starwood Hotels & Resorts Worldwide lokalnom tržištu. 

Anđelko Leko, predsjednik Uprave HUP-a Zagreb, prije potpisivanja ugovora je istaknuo: „Upravo je ovaj partnerski odnos HUP-a Zagreb s jednom od najvećih svjetskih hotelskih kompanija značajno utjecao na razvoj hotelijerstva ne samo u gradu Zagrebu već i na nacionalnoj razini. Činjenica da ovim ugovorom nastavljamo svoj odnos koji će u konačnici trajati gotovo 40 godina potvrđuje čvrsto partnerstvo i dijeljenje vizije razvoja hotelijerstva HUP-a Zagreb i Starwooda. Zajednički dijelimo načela beskompromisne kvalitete u razvoju hotelijerstva i usmjerenosti na gosta, koji je kod nas uvijek na prvom mjestu“. 

S današnje pozicije se dovođenje branda Sheraton u Zagreb i Republiku Hrvatsku početkom devedesetih godina može ocijeniti iznimno pozitivnim. Naime, tim poteznom, HUP-ZAGREB je direktno utjecao na prepoznatljivost grada i države u Europi i svijetu u vremenima kada je to bilo najpotrebnije. Čvrsta suradnja vodeće nacionalne i vodeće globalne hotelijerske kompanije nastavljena je početkom milenija, kada su potpisani i ugovori za The Westin Zagreb i Four Points by Sheraton Panorama Zagreb. 

Globalna prepoznatljivost Starwood-ovih brandova je, uz kontinuirani razvoj i stručnost kadrova HUP-a Zagreb, između ostalog, doprinijela činjenici da su hoteli HUP-a Zagreb danas središte gospodarskih, političkih i sportskih događanja Zagreba i Hrvatske.

Po potpisivanju ugovora, kojem bili nazočni i zamjenik ministra turizma Ratomir Ivičić i gradonačelnik grada Zagreba Milan Bandić, predsjednik Uprave HUP-ZAGREB Anđelko Leko i potpredsjednik Starwood-a za regiju EMEA Robert Koren zajedno su najavili investicije u obnovu oba hotela te ulaganje u razvoj ljudskih potencijala putem raznih stručnih treninga usmjerenih na izvrsnost usluge za sve zaposlenike. 

Liderska pozicija

Anđelko Leko, predsjednik Uprave HUP-a Zagreb je istaknuo da će se u hotele Westin i Sheraton u 2014. godini uložiti više od 10 milijuna EUR-a u unaprjeđenje kvalitete na svim razinama. HUP Zagreb je kontinuirano u investicijskom ciklusu odnosno ulaganja u hotele su konstantna. Činjenica je da određena ulaganja nisu vidljiva s pozicije lokalnog tržišta koje mišljenje o hotelima formira prvenstveno kroz komunikaciju s javnim prostorim, međutim hotel je „živi organizam“ i rad na njemu nikada ne prestaje. Kroz nove najavljene investicije će se preurediti javni prostori i smještajne jedinice te unaprijediti tehnologija koja direktno utječe na zadovoljstvo gostiju. Ovim ulaganjima Westin i Sheraton će dodatno unaprijediti svoju lidersku poziciju prilagođavajući se u cijelosti zahtjevima tržišta.

Ovom prigodom, Anđelko Leko je dodatno istaknuo: „HUP-ZAGREB će u 2014. godini u sve svoje kapacitete, u Zagrebu i na dubrovačkom području uložiti više od 60 milijuna EUR-a što nas čini vodećim nacionalnim investitorom u turizmu. Apsolutno ćemo učvrstiti postojeću ponudu i prodaju na dosadašnjim tržištima, međutim istodobno razvijamo nove grupe usluga i proizvode koje ćemo usmjeriti prema novim nišama i tržištima koja se kontinuirano mijenjaju. Svjedoci smo da se zahtjevi potrošača mijenjaju iz dana u dan i istima se moramo prilagoditi.“. 

Nastavkom suradnje sa Starwood-om, globalno priznati hotelski brandovi, The Westin i Sheraton će nastaviti svoje poslovanje u gradu Zagrebu idućih 15 godina. Upravo kroz segment hotelijerstva i nazočnost vodećih Starwoodovih brandova, Zagreb se može svrstati uz bok europskim metropolama.