HUP - ZAGREB hoteli dobili PKU Friendly hotel certifikate - Zagreb

13.04.2015

Ove je  subote, 11. travnja, u zagrebačkom hotelu Panorama, Udruga za pomoć obiteljima s fenilketonurijom Hrvatske, proslavila svoju 25. godišnjicu postojanja i dodijelila certifikate hotelima u sastavu HUP-a Zagreb, čime su hoteli postali PKU friendly hoteli.


Fenilketonurija (PKU) je nasljedni metabolički poremećaj koji nastaje zbog prirođene greške u složenom mehanizmu aminokiseline fenilalanina. Stoga su sve osobe s PKU na strogoj doživotnoj niskoproteinskoj dijeti. 
Udruga za pomoć obiteljima sa fenilketonurijom, neprofitna je Udruga koja od 1990. godine neprekidno radi na poboljšanju kvalitete života osoba sa fenilketonurijom te zajedničkom rješavanju problema s kojima se susreću obitelji i osobe oboljele od fenilketonurije. 

Upravo kako bi dodatno razvili svijest o ovoj bolesti te načinu života s njom, Udruga je organizirala ove subote u hotelu Panorama Zagreb, predstavljanje posebne PKU kuharice te je obilježila 25. godina rada Udruge. Uz kuharicu, ukusne nisko proteinske zalogaje, koji udovoljavaju PKU standardima te najavu monografije, predstavljeni su i certifikati dodijeljeni hotelima u sastavu grupacije HUP-a ZAGREB; The Westin Zagreb, Sheraton Zagreb, Panorama Zagreb, Hotel International i Hotel Jadran. Certifikati i status PKU friendly hotela osiguravaju svim osobama da mogu, uz prethodnu najavu hotelu, zatražiti i konzumirati jela, pripravljena prema strogim pravilima PKU standarda odnosno posebne dijete, u svim hotelima HUP-ZAGREB grupacije.

Za certifikat The Westin Zagreba, molimo kliknite ovdje
Za certifikat Sheraton Zagreb Hotela, molimo kliknite ovdje
Za certifikat Panorama Zagreb Hotela, molimo kliknite ovdje
Za certifikat Hotela International, molimo kliknite ovdje
Za certifikat Hotela Jadran, molimo kliknite ovdje

Za PKU kuharicu, molimo kliknite ovdje

Za više informacija, molimo posjetite web stranicu udruge: http://www.fenilketonurija.hr/