Hoteli HUP-ZAGREB d.d. u globalnoj akciji Sat za planet Zemlju

25.03.2017

Zagreb, 25. ožujka 2017. - Hoteli najveće i najstarije zagrebačke hotelijerske tvrtke HUP-Zagreb d.d., ugasit će svjetla u subotu, 25. ožujka 2017., od 20:30 do 21:30 i na taj se način pridružiti milijunima u svijetu kako bi odaslali snažnu poruku o važnosti očuvanja energije i brige za planet. 

Ova globalna inicijativa pod imenom Sat za planet Zemlju (Earth Hour) nastala je 2007. godine u Sydneyu kada je 2,2 milijuna ljudi i više od 2000 poslovnih subjekata ugasilo svjetla u svojim domovima i tvrtkama kako bi izrazili svoj stav protiv klimatskih promjena. Samo godinu dana kasnije Sat za planet Zemlju je postao globalni pokret s više od 50 milijuna sljedbenika u 35 zemalja svijeta. Svjetske znamenitosti poput mosta Golden Gate u San Franciscu ili rimskog Colosseuma bile su u potpunom mraku za vrijeme trajanja ove plemenite akcije. I ove godine će se mnogobrojni gradovi diljem svijeta ujediniti i poslati snažnu poruku o važnosti zaštite okoliša i brige za naš planet.

Izazov koji danas predstavljaju globalne klimatske promjene jasno je vidljiv u svakidašnjem životu. Kako bi nastupile konkretne promjene, moramo krenuti od sebe i primijeniti ‘’zeleni’’ način razmišljanja i djelovanja, kako u privatnom, tako i u poslovnom segmentu naših života.

Zagrebački hoteli The Westin ZagrebSheraton Zagreb Hotel, Panorama Zagreb HotelHotel International te Hotel Jadran, primijeniti će na različite načine mjere uštede električne energije za vrijeme Sata Zemlje, s početkom u 20:30h. U znak podrške hoteli će ugasiti vanjsku znakovnu rasvjetu, prigušiti dio unutarnje rasvjete, koristiti svijeće u javnim prostorima poput restorana i barova te pozvati goste na sudjelovanje u ovoj akciji. Ove godine će se zagrebačkim hotelima pridružiti i dubrovački hoteli u vlasništvu tvrtke HUP-Zagreb d.d. - novootvoreni Sheraton Dubrovnik Riviera Hotel te hotel Astarea. 

U 2016. godini u ovoj je globalnoj akciji sudjelovalo preko 210 zemalja. Više od 10,000 svjetskih znamenitosti prekrio je mrak, uključujući čak 42 spomenika svjetske baštine. Marriott International odnosno Marriott hoteli u Zagrebu, The Westin Zagreb i Sheraton Zagreb, već devetu godinu zaredom sudjeluju u Satu Zemlje, zajedno s ostalim hotelima matične kompanije, HUP-Zagreb d.d.


Nadamo se još većem odazivu ove godine, kao i snažnijem razvijanju svijesti o važnosti jednostavnih radnji na putu prema očuvanju energije, a time i planeta. 

Sat za planet Zemlju je prilika da svatko od nas da svoj skromni doprinos – upalite mrak na sat vremena. 

Za više informacija molimo posjetite: www.earthhour.org