Japanski veleposlanik otvorio Japanski tjedan u Westinu - The Westin Zagreb, 11. ožujka, 2016.

15.03.2016

U petak je, 11. ožujka, na svečanoj ceremoniji u The Westin Zagreb Hotelu, japanski veleposlanik u Republici Hrvatskoj, Njegova Ekselencija, g. Keiji Ide, otvorio manifestaciju pod nazivom "Tjedan Japana" odnosno Tjedan japanske kulture i gastronomije.

Ovom je svečanom ceremonijom najavljen Tjedan Japana, koji će se održavati u prostorima The Westin Zagreb Hotela, od 12. do 20. ožujka.

Veleposlanik je pozdravio sve uzvanike te je, nakon minute šutnje u počast stradalima u razornom potresu/tsunamiju 2011. u Japanu, održao govor u čast pokojnog profesora Devidea, prvog predsjednika Hrvatsko - japanskog akademskog društva te prvog predsjednika Hrvatskog haiku društva.

Ceremoniju otvaranja obilježio je mini koncert na tradicionalnom japanskom glazbalu, koto, u izvedbi gđe Sanje Flajs Vidaković, jedine sviračice glazbala koto u Hrvatskoj, te demonstracija tradicionalnog rezanja svježe jadranske tune, koja je iznimno cijenjena u Japanu te predstavlja jedan od najvažnijih hrvatskih izvoznih proizvoda u Japan.

Ovim je svečanim otvorenjem najavljen i Tjedan japanske kuhinje, koji počinje 12. ožujka u restoranu Kaptol, hotela The Westin Zagreb i održava se do nedjelje, 20. ožujka.

Za više informacija: http://www.westinzagreb.com/hr/tjedan-japana-2016