Nagrada za životno djelo uručena g. Anđelku Leki - Udruženje CROMA dodijelilo prestižnu nagradu

25.11.2016

Predani rad tijekom čitave karijere
Gospodin Anđelko Leko je u HUP-u Zagreb proveo više od 46 godina uspješnog rada u hotelijerstvu. Tijekom dugog radnoga vijeka obavljao je niz odgovornih poslova, sve do dužnosti predsjednika Uprave koju obavlja i danas. Za svoj uspješan rad primio je najprestižnija domaća i inozemna strukovna priznanja.

Svojim kontinuiranim i predanim radom gospodin Anđelko Leko otvorio je novu stranicu hrvatskog hotelijerstva. Određuje ga snažno strateško promišljanje i vizija slijedom čega je, između ostalog, potpisom prvog menadžment ugovora s uglednom američkom tvrtkom Starwood Hotels & Resorts, početkom 90-ih, uveo svjetski hotelski brend Sheraton u Hrvatsku, a što je bila prekretnica u razvoju hrvatskog hotelijerstva.

Razvoj HUP-a Zagreb tijekom godina
Pod njegovim vodstvom HUP-ZAGREB d.d se izgradio kao vodeća kompanija u sektoru turizma i hotelske industrije, kako u Zagrebu tako i na razini Hrvatske. U suradnji sa StarwoodHotels&Resorts, jednom od najvećih svjetskih kompanija, HUP-ZAGREB d.d kontinuirano uvodi inovacije te ide ukorak s globalnim standardima u hotelskoj usluzi.

Slijedeći upravo viziju g. Leke, HUP-ZAGREB d.d. je svojim programom na području Dubrovnika preuzeo lidersku poziciju i kao vodeći nacionalni investitor u turizmu. Početkom 2013. predstavljeni su projekti koji su, uz ulaganje više od 80 milijuna EUR-a unutar dvije godine na području južne Hrvatske kreirali potpuno novi turistički proizvod usklađen sa recentnim standardima međunarodne turističke industrije.

Grupacija koju i danas vodi, HUP ZAGREB d.d., koji upravlja vodećim nacionalnim hotelima, između kojih su u portfelju vodeći hoteli u zagrebu: The Westin Zagreb, Sheraton Zagreb, Hotel International Zagreb, Hotel Panorama Zagreb, Hotel Jadran, kao i vodeći hoteli na Dubrovačkom području: Sheraton Dubrovnik Rivijera, Hotel Mlini, Hotel Astarea te niz ostalih visokokvalitetnih smještajnih i komplementarnih turističkih kapaciteta,  pozicionirao je  na način da svojim poslovanjem uvodi nove tržišne trendove te pozitivno utječe na razvoj ponude i promocije objekata te destinacije u cjelini.